Πρέπει να γίνονται σε διαφορετικούς αγωνιστικούς χώρους τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια γυναικών;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, κυρίως στα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, με τους ιθύνοντες να ασχολούνται για την βελτίωση των συνθηκών στον χώρο.
Ένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, είναι το κατά πόσο οι χλοοτάπητες στους οποίους αγωνίζονται οι γυναίκες, που είναι οι ίδιοι υβριδικοί στους οποίους αγωνίζονται και οι άντρες, οφείλονται στην αύξηση των τραυματισμών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πολ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον, ανέφερε σχετικά: «Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός σοβαρών τραυματισμών προκύπτει συνεχώς στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μήπως θα έπρεπε να δούμε αν φταίει ο χλοοτάπητας που είναι διαμορφωμένος για άντρες;».
Τα γήπεδα που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή είναι 95% άμμος και 4-5% από ίνες, οι οποίες φυτρώνουν και χρειάζονται κούρεμα και «φρόντισμα», με έναν εκ των αρμόδιων σε ζητήματα κατασκευής χλοοτάπητα, Νιλ Ρόντγκερ, να τονίζει: «Ποτέ δεν έχει χωριστεί σε ποδόσφαιρο ανδρών και σε ποδόσφαιρο γυναικών. Εμείς απλά σχεδιάζαμε γήπεδα ποδοσφαίρου. Όταν σκέφτεστε τραυματισμούς στο παιχνίδι ανδρών ή γυναικών, υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν. Το γήπεδο είναι ένας παράγοντας, είναι στο μείγμα. Ιστορικά, στο παιχνίδι των γυναικών και των ανδρών, έχουν υπάρξει μη ασφαλείς συνθήκες. Στο σύγχρονο παιχνίδι, αυτό δεν ισχύει. Κυρίως στην Premier League, η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου είναι εξαιρετική και οι ομάδες του χώρου είναι πολύ καλές. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δούμε αν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος».
Γενικότερα, επικρατεί η πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη έρευνα και φροντίδα για τους τραυματισμούς στο γυναικείο ποδόσφαιρο και να μην γίνονται όλα με βάση το πρωτόκολλο που ακολουθείται στο αντρικό!